Biografie

Rutger Verhoeff (1979) studeerde geneeskunde in Nijmegen en wilde aanvankelijk gynaecoloog worden. Maar in deze specialisatie miste hij het dagelijkse contact met zijn patiënten; hij besloot huisarts te worden. Inmiddels heeft hij duizenden patiënten op zijn spreekuur ontvangen. En nog meer bijzondere verhalen met hen meegemaakt. In 2012 was hij te zien als één van de artsen in het tv-programma ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ van RTL 5, een programma dat bekend staat om de wildste avonturen die feesten jongeren ervaren waarbij de eindbestemming vaak de EHBO is. In 2014 kwam zijn eerste boek uit: ‘Wat denkt u, dokter?’. In dit boek heeft hij het over de meest uiteenlopende gevallen die hij mee maakt in zijn praktijk. Na het uitkomen van zijn boek startte ook zijn columns in het blad Libelle en verscheen hij meerdere malen bij Koffietijd en RTL Live

In mei 2017 verscheen het kookboek: ‘lekker beter’ dat hij samen met chef-kok Ramon Beuk heeft gemaakt. Samen hebben ze meerdere gerechten samengesteld die zowel lekker als gezond voor je zijn. In September 2018 heeft Rutger zijn nieuwe boek ‘Laat je niet verpesten’ uitgebracht. In dit boek vertelt Rutger aan de hand van zijn eigen ervaring en die van bekende Nederlanders welke gevolgen pesten kan hebben en de juiste behandeling om er sterker uit te komen. 

Inmiddels is Rutger een vaste huisarts bij diverse radio en tv programma’s. Regelmatig zit hij aan tafel bij 5 Uur Live, is hij een vaste gast bij radio zender 100%NL en heeft hij een rubriek bij jongeren zender FunX. Daarnaast vlogt hij wekelijks voor Libelle TV, schrijft hij voor het Algemeen Dagblad en voor het vakblad ‘De Dokter’. 

Een overzicht van Rutger in de media vind je bij referenties.