Lezingen

Rutger Verhoeff is niet alleen ervaringsdeskundige als het gaat om een lezing over pesten. Hij heeft mede door zijn werk als huisarts en het vele onderzoek voor zijn boek veel expertise opgebouwd omtrent pestgedrag, de gevolgen en de uiteindelijke behandeling. Dit komt ook door de tientallen gesprekken met slachtoffers, waaronder BN’ers en bekende Vlamingen, maar ook therapeuten en docenten. Veelvuldig wordt Rutger Verhoeff gevraagd als deskundige op het gebied van pesten en over het ontwikkelen van een betere groepsdynamiek.

Een lezing over pesten

Tijdens een lezing over pesten wordt uitgelegd hoe een bepaalde sfeer in een groep tot stand komt. Hiervoor wordt als extreem voorbeeld een groep gebruikt waarin gepest wordt. Hij geeft tips om het groepsproces te beïnvloeden, over hoe je kan leren omgaan met tegenslagen en om deze om te zetten in tools om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Rutger Verhoeff is in te huren voor een lezing over pesten op scholen, bedrijven, congressen en allerlei andere gelegenheden. Op de referentie pagina zijn meerdere voorbeelden van het werk van Rutger te vinden. 

Neem contact op via het onderstaande contactformulier.

Rutger Verhoeff’s persoonlijke ervaring

Tijdens zijn middelbare schoolperiode werd Rutger Verhoeff twee jaar lang gepest met als eindpunt een mislukte zelfmoordpoging. Een overplaatsing naar een andere school zorgde voor een einde aan het pesten. Helaas luidde dit het begin in van een leven met alle gevolgen hiervan zoals faalangst, sociale fobie, podiumangst en depressie.

In de loop der jaren merkte hij echter dat reguliere behandelingen niet voldoende waren om hem te genezen. Daarom creëerde hij zelf een behandeling. Met deze behandeling ging hij telkens nieuwe uitdagingen aan en bestudeerde hij de groepsdynamiek overal waar hij kwam. Hierbij werd hij geholpen door zijn studie in Geneeskunde, de coschappen, de artsen en patiënten die hij toen heeft ontmoet. In het boek ‘Laat je niet verpesten’ vertelt hij hier meer over en laat hij vooral zien dat er meer is dan alleen het aanpakken van de pester. ‘Iedereen in een groep heeft een achtergrond en vooroordelen en iedere deelnemer beïnvloed de sfeer en de veiligheid.

‘Laat je niet verpesten’ bij RTL Koffietijd

 

Rutger Verhoeff Lezing over pesten

Contactformulier:

Velden met een * zijn verplicht